Nieuwegein Fietst Gemeente Nieuwegein
 


Meer over Nieuwegein fietst!

Nieuwegein fietst! is dé community voor alle Nieuwegeiners die graag fietsen of vaker willen fietsen. Jonge en oude fietsers, recreatieve-, sportieve- en woon-werkfietsers, ik-gebruik-'m-overal-voor-fietsers en ik-fiets-af-en-toe-fietsers.

Wat heb jij eraan?

Veel! Want via Nieuwegein fietst! weet je wat voor leuke fietsactiviteiten er allemaal in Nieuwegein te doen zijn. Krijg je handige fietstips. Kun je altijd hulp (en publiciteit) vragen voor jouw eigen fietsactiviteiten en fietsvragen. Kun je meedoen aan acties. Starten we fietsprojecten voor senioren, forenzen, nieuwe Nederlanders en basisscholieren. Kun je een periode rondrijden met de enige echte 'Nieuwegein fietst!' fietstassen en ze 'vullen' met je fietservaringen. En nog veel meer!

Hoe doe je mee met Nieuwegein fietst?

Simpel: door onze Facebook pagina te volgen, blijf je vanzelf op de hoogte.

Waarom fietsen?

Fietsen is goedkoop, gezond, snel en het is ook nog eens goed voor het milieu. Maar bovenal is fietsen natuurlijk gewoon leuk.

Wat hebben jullie tot nu toe al gedaan?

Veel! De Color Bike Tour, de verkiezing van de FietsForens van het jaar, de 'Fiets naar je sportclub' actie en een fotowedstrijd bijvoorbeeld. Maar ook werkten we mee aan zeer uiteenlopende fietsactiviteiten. Variërend van informatieve fietsdagen voor senioren via een gezellig familiefietsfeest tot fietsvaardigheidslessen voor kinderen. En van een training voor fietscoaches tot het zoeken van fietsmaatjes.

Wie zit er achter Nieuwegein fietst?

Nieuwegein fietst! is er voor en door Nieuwegeiners. Zo is er de groep Geintrappers die hun enthousiasme voor fietsen graag op anderen overbrengt en samen fietsactiviteiten deelt en organiseert (lid worden? Kom bij onze groep op Facebook!). Liever alleen Nieuwegein fietst! volgen? Dat kan natuurlijk ook. Kom gezellig bij onze club van nu al meer dan 650 volgers op Facebook.

Elke paar maanden hebben we een nieuwe fietsambassadeur die onze Nieuwegein fietst! fietstassen vult met zijn of haar fietservaringen en zo fietsen promoot. Wil jij ook fietsambassadeur worden? Meld je aan!

De drijvende kracht achter Nieuwegein fietst! is Linda Blankenstein. Zij woont al vanaf haar zesde in Nieuwegein en is een echte fietsfan. Linda onderhoudt contacten met alle Nieuwegeinse organisaties die met fietsen te maken hebben, is de communitybeheerder op social media, aanspreekpunt voor iedere Nieuwegeiner die iets met fietsen wil doen en daar ondersteuning bij kan gebruiken, aanjager voor de verschillende fietsprojecten, lokale Doortrappen coördinator enz.

Nieuwegein fietst! is begonnen als initiatief van Goedopweg. Daarin werken provincie, gemeente, Rijkswaterstaat en het ministerie van I&W samen met werkgevers aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van onze regio. Nieuwegein fietst! werkt samen met veel verschillende Nieuwegeinse organisaties zoals de gemeente (die Nieuwegein fietst! ondersteunt), SportID, Fietsersbond afdeling Nieuwegein, AHN, De Tweede Verdieping, MOvactor en vele anderen.

Nieuwegein fietst! in de media

Bekijk hier een selectie van filmpjes over de activiteiten Nieuwegein fietst!

Vragen?

Info: Linda Blankenstein | Aanjager van Nieuwegein fietst! | Mail info@nieuwegeinfietst.nl

Volg ons!

Facebook: https://www.facebook.com/Ngeinfietst/

Facebook Geintrappers: https://www.facebook.com/groups/Geintrappers/

Linda Shakefiets