Nieuwegein Fietst Gemeente Nieuwegein

Fietsservices: openbare fietspompen en oplaadpalen

Last van zachte banden of een bijna lege accu tijdens je fietstocht? Je vindt in Nieuwegein op meerdere locaties openbare fietspompen en oplaadpalen. Daar kun je weer mee thuiskomen.Fietspompen

Lucht voor je zachte banden

Fietsers met een zachte band kunnen voor wat lucht terecht bij een aantal openbare fietspompen in Nieuwegein. Op drie locaties staan 'hekluchten'. Een fietspomp vormt één van de poten van het hek waaraan je ook je fiets kunt vastmaken of er tegenaan kunt laten leunen.

Hier vind je de hekluchten:

  • Kruising Oude Sluis/ Lekstraat (Vreeswijk, tegenover Luigi's ijssalon)
  • Ingang Natuurkwartier (Parkhout, tegenover Jack's Grillhouse)
  • Kruising Herenstraat/ Nedereindseweg (naast de Rijnhuizerbrug, tegenover Sweets & Ice)

Openbare fietspompen vind je ook in de beide gratis en bewaakte fietsenstallingen bij City Plaza: De Fietspomp (hoe kan het ook anders met zo'n naam) en De Snelbinder. Ook bij fietsenwinkels kun je meestal wel even je band (laten) oppompen.Fietspompen
Laadpalen

Laadpalen

Even opladen

Heeft je e-bike (te) weinig energie? Er zijn in Nieuwegein verschillende openbare laadpalen voor je fiets. Ze staan op pittoreske plekken zodat je ondertussen zelf ook even kunt opladen. De locaties van deze Ecotaps komen grotendeels overeen met de locaties van de hekluchten zodat je niet alleen je accu kunt opladen maar ook meteen je banden kunt oppompen. Alleen in Vreeswijk staat de heklucht een stukje van de laadpaal vandaan.

Hier vind je de fietslaadpalen:

  • Voorhavendijk (Vreeswijk)
  • Ingang Natuurkwartier (Parkhout, tegenover Jack's Grillhouse)
  • Kruising Herenstraat/ Nedereindseweg (naast de Rijnhuizerbrug, tegenover Sweets & Ice)

De oplaadpaal (Ecotap) werkt op zonne-energie die opgeslagen wordt in accu's in de paal. De paal heeft vier stopcontacten die je met een startknop activeert. Het opladen is ingesteld op maximaal 2 uur per laadbeurt.