Nieuwegein Fietst Gemeente Nieuwegein
 


Fenne

Maak kennis met jeugdambassadeur Fenne: “fietsen is echt leuk’

We hebben een nieuwe jeugdfietsambassadeur! Fenne van Regteren kreeg de bekende 'Nieuwegein fietst!'fiets overhandigd door onze eerste jeugdambassadeur Bastian Stalpers. Fenne zit in groep 8 en houdt erg van fietsen. "Ik fiets regelmatig met mijn ouders en zusje door Nieuwegein, en ook weleens helemaal naar Utrecht of Houten." Om naar school te gaan, heeft Fenne geen fiets nodig. De Schouw zit namelijk op loopafstand van haar huis in Fokkesteeg. "Maar als het goed is, ga ik na de zomervakantie naar het Oosterlicht College, dan moet ik wel op de fiets."

Geen versnellingen

Fenne kende Nieuwegein fietst! al langer. "We deden mee aan de Color Bike Run in 2017. Dat was echt leuk want we kregen allemaal een t-shirt met onze naam erop en ik mocht mijn fietsspaken versieren met rietjes." Voor Nieuwegein fietst! gaat Fenne rondrijden op haar opvallende leenfiets. "Eindelijk een fiets zonder versnellingen, dat wilde ik graag!"

Fietsles

Fenne vertelt haar klasgenoten ook graag hoe leuk fietsen is. Binnenkort kunnen een aantal van haar medeleerlingen dat trouwens zelf ervaren. Op 21 maart krijgt groep 7 namelijk een ochtend fietsles op school van De Fietsmeesters, ter voorbereiding op het landelijk fietspraktijkexamen. Uiteraard doet Fenne daar verslag van.

Bastian post door op Insta

Bastian postte de afgelopen maanden enthousiast foto's en filmpjes van zijn fietsritten op Instagram. Dat blijft hij gelukkig ook doen dus volg hem vooral via @ngeinfietst.

Word ook fietsambassadeur!

Fenne van Regteren is een paar maanden lang fietsambassadeur van Nieuwegein fietst! Ben jij Nieuwegeiner, fan van de fiets en handig met social media? Wil je een paar maanden rondrijden op de originele witblauwe 'Nieuwegein Fietst' fiets? Dan ben jij misschien wel de volgende fietsambassadeur! Meer info vind je hier. Heb je interesse? Geef je op bij Linda Blankenstein via info@nieuwegeinfietst.nl

Nog meer fietsambassadeurs

Maak ook kennis met onze andere fietsambassadeurs: